Zo houdt Deurne het hoofd boven water!

Het kan je de laatste jaren haast niet ontgaan zijn: klimaatverandering. Het is aan de orde van de dag. De aarde warmt op en dat brengt steeds extremere weersomstandigheden met zich mee.  Dagen met hevige regenval komen steeds vaker voor, wat zorgt voor wateroverlast.

Gemeente Deurne gaat de strijd aan met het water en neemt een aantal maatregelen. Deze maatregelen worden onder de aandacht gebracht via een augmented reality wandelroute in de Virtueel Deurne app.

Regen saai? Nee joh!

“Help, het regent!” De naam van de wandelroute verklapt het eigenlijk al. Steeds vaker kampt Deurne met wateroverlast afkomstig van regenbuien. Ron, een medewerker van de buitendienst, neemt je tijdens de wandelroute mee door het centrum van Deurne en laat je alle oplossingen voor het wateroverlast ervaren. Zo vertelt Ron van alles over wadi’s, gemalen, riolering en nog veel meer maatregelen die zijn genomen. De augmented reality app daagt je uit om op te staan uit je luie stoel en Deurne te voet te ontdekken. Met een wandeling van 4 kilometer en 17 belevingspunten weet jij na de wandeling alles wat Deurne doet om het hoofd boven water te houden.

Nieuwsgierig geworden? Download dan de Virtueel Deurne app en ga erop uit! Beschikbaar voor iOS en Android.

Post geschreven door Dan Michels