Binnenkort kun je ook Eersel wandelend ontdekken!

Een speciale aankondiging! Over twee weken lanceren wij een nieuwe ByAR app, maar deze app zal anders zijn dan onze normale ByAR apps…

In deze nieuwe app, genaamd Ervaar Eersel!, zijn alle routes namelijk zelf gecreëerd door jongeren! De afgelopen weken hebben scholieren uit het 2e jaar van het Rythovius College in Eersel keihard gewerkt om hun eigen routes in de nieuwe app te krijgen. Het Rythovius biedt namelijk een speciale Science Talentstroom: een extra vak waarbij gemotiveerde scholieren aan de slag kunnen gaan met technologie en wetenschap. En ze zijn enthousiast! Zelfs zo enthousiast dat bijna al hun vrije tijd aan de Ervaar Eersel! app opgaat…

Marlies Jasper, de begeleidend docent van de Science Talentstroom, is onder de indruk van het enthousiasme van de scholieren: “Ze gaan aan de slag met trouwjurken, bezoeken boerderijen en doen er werkelijk alles aan om de inhoud van hun verhalen zo leuk mogelijk weer te geven. Ze spenderen flink wat uur aan deze opdracht van de Science Class!”

De Ervaar Eersel! app zal verschillende routes door het dorpje Eersel bevatten, met thema’s als natuur, muziek en zelfs sprookjes! Ervaar het verhaal van de Drie Biggetjes of zie hoe muziek in Eersel voor entertainment zorgt. De scholieren hebben hun stinkende best gedaan om er het beste van te maken!

Doe-het-zelf app

Natuurlijk begeleiden we bij Dutch Rose Media de scholieren wel een beetje, maar eigenlijk maken zij de routes in de app helemaal zelf. Met ons Content Managament Systeem (CMS) is het voor vrijwel iedereen namelijk heel gemakkelijk om invulling aan een ByAR app te geven. Zelf een route intekenen, punten op de route vastleggen en content toevoegen wordt ineens een stuk makkelijker. Zo wordt het bijna een doe-het-zelf app!

Officiële release

De Ervaar Eersel app zal officieel gelanceerd worden op vrijdag 21 april om 9.uur ’s ochtends op het Rythovius College. Hierbij zijn alle jonge routemakers aanwezig en krijgt iedereen natuurlijk de kans om de diverse routes door Eersel zelf uit te proberen. Iedereen is welkom! Ben je graag bij de release of ontvang je graag meer informatie over de app? Stuur dan een mail naar fleur@dutchrosemedia.com.